Home

  
Wie zijn wij

  
Historie

  
Specialiteiten

  
Maaltijden

  
Barbecue

  
Recepten

  
Reclame

  
Trends

  
Evenementen

  
Link's

  
Contact

 

  Recepten

R ECEPT VOOR BIEFSTUK IN PARMAHAM MET TRUFFEL-UIENCOMPOTE
Hoofdgerecht voor 4 personen



Benodigdheden: 4 biefstukjes van ca. 125 gram
4 plakjes Parmaham
1 eetlepel gesnipperde sjalot
1 eetlepel fijngehakte salie
peper en zout
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel roomboter
Varkensrolade
Voorbereiding:
haal de biefstuk een ½ uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur komt en daardoor niet te koud is en bestrooi het vlees desgewenst met peper en zout (dit mag ook na afloop).
Bereiding:
a) bak de sjalotjes en de salie in 1 eetlepel olijfolie glazig en breng op smaak met peper en zout.
b) Smeer hiermee de Parmaham in en rol de ham om de biefstukjes heen (met een prikker de ham vastmaken).
c) De koekenpan met olijfolie insmeren en samen met de roomboter en een klein beetje olijfolie (tegen het verbranden van de roomboter) heet laten worden.
d) Bak de biefstukjes in enkele seconden aan beide kanten net bruin (voeg tussendoor wat roomboter toe).
e) Gaar ze verder in een voorverwarmde oven op 120 graden C ca. 10 minuten.


Truffel-uiencompote

Benodigdheden: 2 uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels crème fraiche
peper en zout
truffelolie
Bereiding:
a) Snij de uien in ringen
b) Blancheer de uiringen en knoflook in kokend zout water en laat het uitlekken
c) Blend dit mengsel fijn in de keukenmachine met de crème fraiche
c) Breng op smaak met wat peper, zout en truffelolie.

Het bakken van de biefstukjes kan ook al voordat uw gasten zijn gearriveerd. Bewaar ze gebakken in de koelkast en zet ze pas in de oven net voor het moment van serveren. Serveer e.e.a. met à la minute gebakken padden-stoelen en truffel-uiencompote.

Veel succes en smakelijk eten!

 

 

 


meer lezen...

 

 

 

Nice to Meet you, Meat to please you.

 

 

 

 


 

Deze site is gemaakt en wordt onderhouden door AA-ISP Webdesign, Copyright 2009-2024.