Specialiteitenslager Rien Bezooijen te Rotterdam weet het zeker: de brood met biefstuk maaltijd op zaterdag
bij zijn ouders thuis is voor hem de aanleiding geweest om al jong te kiezen voor het slagersvak.
Aan tafel zei ik altijd: "dat als ik het vlees moest kopen, ik dat wel anders zou doen", zo vertelt hij. "Ik had toen al zo'n hekel aan die vetadertjes die niet thuis horen in goede biefstuk."
Het gevoel om zelf vlees te gaan verkopen, werd nog eens versterkt toen mijn zus thuiskwam met een slager. Zodra ik hem bezig zag met het opmaken van schotels en bereiden van producten wist ik dit is mijn roeping. Hetzelfde geldt trouwens ook voor mijn broer, die eveneens als slager de kost verdient.
Riens slagerij is inmiddels een lekker eten winkel, waarin Rien regelmatig kooksessies houdt met zijn klanten. Zelf vindt hij dat biefstuk naturel het lekkerst is en blijft. Rien houdt het daarom bij zijn favoriete eenvoudige bereidingswijze.
meer
lezen...
|