Home

  
Wie zijn wij

  
Historie

  
Specialiteiten

  
Maaltijden

  
Barbecue

  
Recepten

  
Reclame

  
Trends

  
Evenementen

  
Link's

  
Contact

 

  Recepten

R ECEPT VOOR GEMARINEERDE VARKENSFILET- OF RUNDERROLLADE Voor 5 à 6 personen, voorbereidingstijd ca. 20 min, 12 uur marinade tijd en 50 à 60 minuten braadtijd



Benodigdheden: 1 rollade à 1000 gram
4 dl. rode wijn
1 eetl. plantaardige olie
1 st. laurier blad
1 st. knoflookteentje gekneusd
2 eetl. Provencaalse kruiden
zout en vers gemalen peper
Varkensrolade
Bereiding:
a) Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en het laurierblad zonder te kleuren.
b) Blus af met rode wijn, voeg de Provencaalse kruiden toe, laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en daarna afkoelen.
c) Leg er de rollade in, dek het geheel af en laat het in de koelkast 12 uur marineren (wel regelmatig omkeren).
d) Neem de rollade uit de marinade en dep deze met keukenpapier droog.
e) Plaats de rollade in een koude oven en stel de temperatuur in op 150 °C.
f) Braad de varkensfiletrollade in ca. 50 minuten mooi rosé van binnen en de runderrollade in ca. 60 minuten mooi rosé van binnen (bestrooi de rollade na 30 minuten, dus tijdens het braden, met zout en peper).
g) Neem de rollade uit de oven en laat ze ongeveer 10 minuten afgedekt rusten, voordat ze wordt gesneden en opgediend.


Paddestoelensaus voor 5 à 6 personen, bereidingstijd ca. 20 minuten

Benodigdheden: 300 gram rode wijnsaus (Maggi)
300 gram roerbak paddestoelen
marinade, zout en vers gemalen peper
Bereiding:
a) Zeef de overgebleven marinade en breng deze samen met de rode wijnsaus aan de kook en laat het zachtjes tot ¾ inkoken.
b) Voeg de roerbak paddestoelen toe, laat het nogmaals 2 minuten zachtjes door-koken en breng de saus met zout en peper op smaak.

Veel succes en smakelijk eten!

 

 

 


meer recepten...

 

 

 

Nice to Meet you, Meat to please you.

 

 

 

 


 

Deze site is gemaakt en wordt onderhouden door AA-ISP Webdesign, Copyright 2009-2024.